18. 4. 2016

V sobotu 16. dubna proběhla již třetí úklidová akce pod taktovkou plzeňských zelených. Přes 20 dobrovolníků a zelených se sešlo uklidit břeh řeky Mže. Společně sesbírali více než 70 pytlů směsného odpadu.

„I přes nepřízeň počasí se nás na úklid sešlo víc než loni. Chtěl bych touto cestou poděkovat všem dobrovolníkům, kteří přišli a pomohli nám sesbírat přibližně 70 pytlů odpadu. Nechyběly “úlovky” v podobě nákupních košíků, židlí a záchodových mís,“ říká Lukáš Bellada, organizátor úklidu a člen Strany zelených v Plzni.

Odpadky byly shromážděny na několika záchytných místech podél trasy úklidu, odkud budou po domluvě s radnicí prvního městského obvodu (ÚMO 1) odvezeny.

„Mám radost z toho, že jsme se sešli v takovém počtu, opět se viděli s lidmi, kteří s námi uklízí opakovaně a seznámili se s novými lidmi, kterým není lhostejné jak to ve městě, ve kterém žijí, vypadá. Zároveň bych chtěla poděkovat pracovníkům ÚMO 1 za spolupráci a odvoz odpadků”, doplňuje Jitka Kylišová, organizátorka úklidu a členka Strany zelených v Plzni.

Strana zelených v Plzni má v plánu pořádat úklidové akce každé jaro. Minulé úklidové akce proběhly v okolí Kilometrovky a podél železniční tratě na Světovaru. Tento rok se zelení soustředili na břeh a okolí řeky Mže. Podle organizátorů úklidu po trase řeky ještě hodně odpadu zůstalo, je tak pravděpodobné, že další úklidovou akci budou opět pořádat v této oblasti.

Kontakty:
Lukáš Bellada