V Plzni je Strana zelených tvořena základní organizací (ZO) Plzeň, která je součástí krajské organizace (KO) Plzeňského kraje (tu tvoří celkem pět ZO, více zde). V současné době máme v Plzni 20 členů a mnoho dalších stálých příznivců a sympatizantů. Schůze ZO Plzeň se konají přibližně jednou za měsíc až dva (viz Kalendář akcí) a jsou na ně srdečně zváni všichni zájemci, kteří se chtějí dozvědět více informací o naší činnosti či o dění v Plzni. Pokud máte zájem stát se členkou/členem ZO SZ Plzeň, informace naleznete zde. Pokud máte zájem dostávat informace o činnosti plzeňské organizace, napište na lucie.hemrova@gmail.com.

V komunálních volbách 2014 jsme kandidovali v koalici „Společně za Plzeň“. Koalici s námi tvořila Plzeňská aliance, Česká pirátská strana, politické hnutí Změna a Starostové a nezávislí. Do voleb nás vedl nezávislý lídr Petr Vaněk. Tato koalice se ucházela o hlasy Plzeňanek a Plzeňanů se společnými cíli, společným programem a společnou kandidátkou. Koalice získala celkem 3 zastupitele: Plzeň 2 (PA), Plzeň 4 (nezávislý) a Plzeň 8 (Piráti).

Představitelé ZO

Bc. Jitka Kylišová
spolupřesedkyně ZO Plzeň
E-mail: jitkakylisova@gmail.com; tel: 736 604 069
Mgr. Jiří Mertl, Ph.D.
spolupřeseda ZO Plzeň
E-mail: jir.mertl@gmail.com; tel: 728 671 329
Tomáš Hirt Mgr. Tomáš Hirt, Ph.D.
místopředseda ZO Plzeň
E-mail: hirt0303@gmail.com; tel: 606 665 125